Στα ίχνη του πρώην κομάντο των ειδικών δυνάμεων από την Αλβανία, Vital Dapi, που χρησιμοποίησε ψεύτικη ταυτότητα, αιτούμενος άσυλο με άλλο όνομα και έζησε στην Μ. Βρετανία για δυο δεκαετίες παράνομα, οδηγήθηκαν οι ειδικοί της αστυνομίας προκειμένου να εξιχνιάσουν την αποτρόπαια δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού Peter and Sylvia Stuart.

Ο Vital Dapi που έζησε διπλή ζωή στην Βρετανία για πάνω από 17 χρόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δολοφόνος, πιστεύοντας πως το ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν πλούσιο, είχε ως κίνητρο την ληστεία προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη του που προέρχονταν από τζόγο.

Οι αστυνομικοί παραδέχτηκαν πως γνώριζαν ελάχιστα για την ταυτότητά του συγκεκριμένου άνδρα.

Ο Dapi, μολονότι, συνελήφθη στο Λουξεμβούργο, ομολογώντας την αληθινή του ταυτότητα, δεν έγινε πιστευτός από τις Βρετανικές αρχές και όλως… παραδόξως οδηγήθηκε σε δίκη με το όνομά Ali Qazimaj.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά των γεγονότων που κάλυψαν τα ίχνη του δολοφόνου:

• Εισέβαλε στην Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 1999 μέσω ενός τανκ που κουβαλούσε πετρέλαιο ανεφοδιασμού
• Το 2000 έκλεψε το διαβατήριο του Κοσσοβάρου Ali Qazimaj, επινοώντας πως τα μέλη της οικογένειας του ήταν θύματα της εθνοκάθαρσης κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην Γιουγκοσλαβία προκειμένου να του δοθεί άσυλο
• Επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την οικογένειά του στην Αλβανία, δουλεύοντας εντός των Βαλκανίων
• Συνελήφθη τρεις φορές από τις Βρετανικές αρχές πριν τους φόνους, χωρίς οι αρχές να καταλάβουν ότι τόσα χρόνια διατηρούσε πλαστή ταυτότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης