Ο διάσημος Ισπανός ερμηνευτής επιτυχιών όπως «El prompoperο» ή «Υ Viva Ispania», τραγούδια τα οποία έχουν άμεσα συσχετισθεί με τους αθλητικούς θριάμβους της χώρας και ακόμα ακούγονται από τα μεγάφωνα στις μεγάλες στιγμές των απονομών και των τροπαίων, έχασε τη μάχη με την ανίατη νόσο που τα τελευταία χρόνια είχε υποτροπιάσει βασανίζοντάς τον.

Ο λαϊκός τραγουδιστής, που αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους του κοινού, έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση με το μικρόφωνο στα χέρια, το καλοκαίρι του 2010, στη Μαδρίτη, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας είχε καταφέρει να κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εσκομπάρ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1931 στην μικρή πόλη της Ανδαλουσίας, Λας Νόριας ντε Ντάθα. Από μικρός ξεκίνησε να τραγουδάει σε λαϊκά πανηγύρια. Στα δύσκολα χρόνια μετά τον ισπανικό εμφύλιο μετακόμισε στην Βαρκελώνη. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του εξελίχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο της ισπανικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα η τέχνη του δε σταματούσε στο τραγούδι, μιας και συχνά δήλωνε παρών σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές.

Eπιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης