Την παύση κάθε δραστηριότητας των λεγόμενων «λαϊκών επιτροπών», διέταξε προ ολίγου ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, καθώς, υπό το πρόσχημα της αντιισλαμικής πολιτοφυλακής, προβαίνουν σε παράνομες πράξεις καθώς ενεργούν απολύτως ανεξέλεγκτα.

Οι ομάδες αυτές, των οποίων μάλιστα τα μέλη είναι ένοπλα, έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στην πολύπαθη χώρα, και ως σκοπό συγκρότησής τους εμφανίζουν την προστασία της κυβέρνησης από τους υποστηρικές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Ωστόσο, οι μέθοδοί τους, όχι μόνον δεν βοήθησαν σε ο,τιδήποτε, αλλά αντιθέτως αποτέλεσαν έναν ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν ως αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελείως αυθαίρετα στήνουν μπλόκα και οδοφράγματα, προβαίνουν σε ελέγχους αυτοκινήτων αλλά και διερχομένων ατόμων, απαιτούν επίδειξη εγγράφων για εξακρίβωση στοιχείων. Ωστόσο, καθώς οι πρακτικές τους αποδεικνύονται απόλυτα στοχευμένες και δεν κινούνται από το ενδιαφέρον τους για την τάξη παρά μόνο από την πολιτική τους και θρησκευτική αντίθεση με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να τις θέσει υπό απαγόρευση, βάζοντας τέλος σε κάθε τους δράση, φοβούμενη προφανώς κάθε πρακτική που βρίσκεται στον δρόμο της ακόμη μεγαλύτερης όξυνσης μεταξύ των ισλαμιστών και κυβερνητικών.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης