Κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, έντεκα φερόμενοι ισλαμιστές έπεσαν νεκροί ύστερα από συμπλοκή και ανταλλαγή πυρών, κοντά στην περιοχή του Σινά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, πέντε ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εφόδου που έκανε η αιγυπτιακή αστυνομία εναντίον ενός κρησφυγέτου μαχητών, στην επαρχία Ισμαϊλίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισμαϊλίγια πιστεύεται ότι είναι η περιοχή όπου ομάδες ισλαμιστών αποθηκεύουν τον οπλισμό τους και ετοιμάζουν τα χτυπήματά τους στο γειτονικό Σινά.

Έξι ύποπτοι μαχητές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν επίσης μια επιδρομή σε άλλο κρησφύγετο μαχητών στη 10η του Ραμαντάν, μια περιοχή λίγο έξω από το Κάιρο.

Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν συνδέονται άμεσα οι μαχητές, που ήταν στόχοι των επιχειρήσεων, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο τέμενος στο Βόρειο Σινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει, έως τώρα, την ευθύνη για τη βομβιστική και ένοπλη επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στη νεότερη ιστορία της Αιγύπτου.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν συνδέσει το αιματοκύλισμα με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, επικαλούμενες δηλώσεις επιζώντων, που είπαν ότι οι ένοπλοι δράστες κρατούσαν σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι έχει υποσχεθεί σκληρή και βίαιη απάντηση, λέγοντας ότι η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης