Οι εντάσεις ανάμεσα σε αντίπαλες παρατάξεις στην Αίγυπτο κατέληξαν σε συγκρούσεις σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στις δικαστικές αποφάσεις που απαλλάσσουν αξιωματούχους του έκπτωτου καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ για την αιματηρή καταστολή των εξεγέρσεων του περασμένου έτους.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης, οι οπαδοί και αντίπαλοι του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν να ανταλλάσσουν πέτρες και μπουκάλια, αποδεικνύοντας πως οι διενέξεις εξακολουθούν να μαίνονται στην Αίγυπτο, που πασχίζει να αναπλάσει την κοινωνία και το κράτος μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης από ένα αυταρχικό και καταπιεστικό καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και στις περιφερικές οδούς της. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές γκρέμισαν το βάθρο που είχε στηθεί για τους ομιλητές.

«Κάτω η καθοδηγούμενη διακυβέρνηση», φώναζαν οι αντίπαλοι του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι–αναφερόμενοι στον Μοχάμεντ Μπάντι, επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων, ισλαμιστική παράταξη απ΄ όπου προέρχεται ο πρόεδρος. Οι αντίπαλοι του Μπάντι, μολονότι ο Μόρσι παραιτήθηκε από την παράταξη προκειμένου να αναλάβει την προεδρία, υποστηρίζουν πως είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων εκείνος που κινεί τα νήματα.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι, απαντούσαν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης