Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων διάσωσης για την Κύπρο, καθώς η χώρα εκπλήρωσε τις δύο τελευταίες προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης, δήλωσε Κύπριος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Για να πάρει τη δόση των 350 εκατ. ευρώ από τον ESM, το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, η Λευκωσία έπρεπε να τροποποιήσει τη νομοθεσία για τις κατασχέσεις και τις αναγκαστικές πωλήσεις υποθηκευμένων ακινήτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα έγγραφο που προετοιμάστηκε για τη συνάντηση των υπουργών στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «οι εταίροι του προγράμματος διαπίστωσαν ότι η Κύπρος έχει συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις για μια θετική ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης».

«Σήμερα το Eurogroup επιβεβαίωσε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί με τις μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

«Η διαδικασία της απελευθέρωσης βοήθειας ύψους 350 εκατ. ευρώ, την οποία η οικονομία μας χρειάζεται, έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης