Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι σχεδόν σίγουρα ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς.

Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι πολίτες θα εκλέξουν απευθείας τον πρόεδρο της χώρας. Ο Ερντογάν, που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας επί μια δεκαετία και πλέον, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές με στόχο, όπως ο ίδιος λέει, μια ισχυρότερη προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο υποψήφιός μας για την προεδρία. Εκτός απροόπτου, την 1η Ιουλίου πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού μας» είπε ο Αρίντς σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το γραφείο του με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ενθαρρυμένοι από τις καλές επιδόσεις του ισλαμικού κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, όπου συγκέντρωσε το 43% των ψήφων σε ολόκληρη την χώρα παρά το σκάνδαλο διαφθοράς και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, οι συνεργάτες του Ερντογάν προβλέπουν ότι θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 10η Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης