Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι έκανε σήμερα έκκληση για μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.

Ο Ελ Μπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σημείωσε ότι ανάλογη έκκληση είχε απευθύνει και το 2010, επί προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ – ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από την εξουσία τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, δεν θα συμμετάσχω σε πράξη εξαπάτησης. Το μποϊκοτάζ των εκλογών είναι ο συντομότερος τρόπος για να αποκαλυφθεί η πλαστή δημοκρατία και να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία μας» έγραψε ο Ελ Μπαραντέι στο Twitter.

Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι έχει ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Κάτω Βουλής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις γύρους, αρχής γενομένης από τις 27 Απριλίου, στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της χώρας, περιλαμβανομένου του Καΐρου.

Ο τέταρτος και ο πέμπτος γύρος έχουν προγραμματιστεί για τις 19-20 Ιουνίου, με πιθανότητα επαναληπτικού γύρου στις 26-27 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης