Έκκληση απηύθυνε η μη κυβερνητική οργάνωση, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Right Watch), προς τους Μουσουλμάνους μαχητές ένοπλων οργανώσεων που δρουν στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης να σταματήσουν τις δολοφονίες δασκάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής 157 εκπαιδευτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια επιθέσεων από το 2004. Την περασμένη Τρίτη, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, εκ των οποίων δύο δάσκαλοι και ένα μωρό ενός έτους, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σ’ ένα κατάστημα τσαγιού και ένα σχολείο στην επαρχία Ναρατιβάτ.

«Οι μαχητές στη νότια Ταϊλάνδη, που εκτελούν δασκάλους, επιδεικνύουν εξαχρείωση και περιφρόνηση για την ανθρωπιά», ανέφερε ο Μπραντ Άνταμς, διευθυντής του τμήματος του Παρατηρητηρίου για την Ασία.

Αντιδρώντας σε αυτές τις δολοφονίες, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε 1.300 σχολεία προχώρησε σε απεργία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις τρεις νοτιότερες επαρχίες της χώρας: Ναρατιβάτ, Πατάνι και Γιάλα, με τους μαθητές να επιστρέφουν πίσω στα θρανία τη Δευτέρα. Πάνω από 5.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία οκτώ χρόνια στη νότια Ταϊλάνδη, παρά την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων του κυβερνητικού στρατού για την αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας. Τον περασμένο Ιούλιο 6 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πόλη της επαρχίας Πατάνι. Οι σκηνές από τον τόπο της τραγωδίας είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης…
Αυξήθηκαν οι νεκροί στην Ταϊλάνδη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 04:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης