Ο Αμερικανός κόπτης χριστιανός ακτιβιστής, ο οποίος παραχώρησε τις τηλεοπτικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Καλιφόρνια για τα γυρίσματα της πολύκροτης ταινίας που πυροδότησε την οργή πολλών μουσουλμάνων ανά τον κόσμο, ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από τον παραγωγό της σχετικά με το περιεχόμενό της.

Σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στο μπλογκ γνωστής Αμερικανής ακτιβίστριας κατά του ισλάμ, ο Τζόζεφ Νασράλα, ιδρυτής της οργάνωσης Media for Christ που εδρεύει στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι έπεσε θύμα «παραπληροφόρησης και δυσφήμισης» και ότι ο κυριότερος παραγωγός της ταινίας αλλοίωσε το περιεχόμενό της χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση “Media for Christ” διαθέτει δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το “The Way TV”. Ο Νασράλα υποστηρίζει ότι τον περασμένο χρόνο τον προσέγγισε ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, τον οποίο περιέγραψε ως παραγωγό της ταινίας, και του πρότεινε να γυρίσουν μια ταινία με θέμα τον διωγμό των χριστιανών στην Αίγυπτο. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Νακούλα, ο οποίος κατηγορείται για τραπεζικές απάτες, ανακρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές Αρχές σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των όρων αναστολής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και τα ίχνη του αγνοούνται. Ο Νασράλα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο Νακούλα του είχε πει πως η ταινία θα έχει τίτλο “Desert Warrior” («Μαχητής της Ερήμου») και ότι «θα πραγματεύεται τον πολιτισμό της ερήμου σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση».

Η ανακοίνωσή του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Atlasshrugs2000, την οποία διαχειρίζεται η Πάμελα Γκέλερ, ακτιβίστρια που έχει διοργανώσει πληθώρα αντι-ισλαμικών διαδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και κάποιες κατά της κατασκευής ισλαμικού κέντρου κοντά στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης: Μία χυδαία ταινία από χυδαίους ανθρώπους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης