Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση περίπου 1.400 δολάρια του γνωστού μπλόγκερ και ακτιβιστή Αλάα Άμπντελ Φάταχ κατά την έναρξη της δίκης του.

Κατηγορείτο για συμμετοχή σε παράνομη και βίαιη διαδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους πιο ενεργούς ηγέτες της νεολαίας του κινήματος κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο Άμπντελ Φάταχ συμμετείχε στις διαδηλώσεις για την ανατροπή του και συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο για συμμετοχή σε διαδήλωση κατά της διευρυμένης στρατιωτικής εξουσίας υπό τη μεταβατική κυβέρνηση.

Ο Άμπντελ Φάταχ κατηγορείται μαζί με άλλους 24, οι οποίοι -με εξαίρεση έναν- έχουν ήδη αποφυλακιστεί με εγγύηση πριν ακόμη ξεκινήσει η δίκη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όλοι τους είχαν συλληφθεί μετά τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση έξω από τη Γερουσία, όπου μια επιτροπή συνεδρίαζε για την εκπόνηση του νέου Συντάγματος, το οποίο θα παραχωρούσε στον στρατό περισσότερες εξουσίες ως προς την επιλογή του υπουργού Άμυνας και ως προς το δικαίωμα να δικάζει πολίτες σε στρατοδικεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδήλωση εκείνη παραβίαζε τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο που απαγόρευε όλες τις διαδηλώσεις χωρίς την άδεια της αστυνομίας.

Ο πατέρας του Άμπντελ Φάταχ και δικηγόρος Άχμεντ Σέιφ δήλωσε ότι ο γιος του θα αφεθεί ελεύθερος αύριο Δευτέρα με την καταβολή εγγύησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης