Η πολυβραβευμένη ταινία για τη Συρία «Not Anymore: A Story of Revolution», είναι γυρισμένη από τον Μάθιου ΒανΝτάικ. Μια ταινία που κέρδισε 52 βραβεία και θεάθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους στην τηλεόραση και πάνω από 200.000 άτομα στο διαδίκτυο.

Ο σκηνοθέτης Μάθιου ΒανΝτάικ διένειμε διαδικτυακά αυτή την ταινία-ντοκιμαντέρ αφιλοκερδώς και χωρίς διαφημίσεις, με μια απλή παράκληση: Να κινητοποιηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαδοθεί ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, αυτή η ταινία στοχεύει στο να ευαισθητοποιηθεί την κοινή γνώμη για τα δεινά στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Not Anymore : A Story of Revolution» είναι μια δεκαπεντάλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο στη Συρία, γυρισμένο από τον αμερικανό Μάθιου ΒανΝτάικ (ενός πρώην αιχμαλώτου πολέμου και βετεράνου της λιβυκής επανάστασης του 2011), μια παραγωγή των Μάθιου ΒανΝτάικ και Νουρ Κέλζι (μιας δημοσιογράφου από τη Συρία που είναι και η πρωταγωνίστρια της ταινίας).

Αυτό το φιλμ-ντοκιμαντέρ, υπήρξε ένα πολύ προσωπικό σχέδιο για τον σκηνοθέτη Μάθιου ΒανΝτάικ. Αφού πολέμησε στην λιβυκή επανάσταση το 2011, ταυτίστηκε με την επανάσταση και αναγκάστηκε να κάνει μια ταινία για να δείξει στον κόσμο ποιοι είναι οι Σύροι αντάρτες και γιατί μάχονται.

Τα γυρίσματα στη Συρία ήταν δύσκολα και επικίνδυνα. Ο ΒανΝτάικ και η Κέλζι αντιμετώπισαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς, πυροβολικά, όλμους, ελεύθερους σκοπευτές και τη συνεχή απειλή απαγωγής. Ο ΒανΝτάικ, επιπλέον χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης από το καθεστώς του Άσαντ σε όλα τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους:
Πατήστε πάνω στο εικονίδιο και εν συνεχεία την επιλογή captions

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης