Περισσότεροι από 2.500 επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και ηγετικές προσωπικότητες της Κοινωνίας των Πολιτών θα συμμετάσχουν στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, οι εργασίες του οποίου ανοίγουν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 25 του μηνός.

Το κεντρικό θέμα του 44ου Συνεδρίου του WEF έχει τίτλο «Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο: Οι επιπτώσεις στην κοινωνία, την πολιτική και τις επιχειρήσεις» και ως εκ τούτου το «μενού» περιλαμβάνει συζητήσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 40 ηγετών κρατών που θα βρεθούν στην Ελβετία αναμένεται να είναι οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, και της Βρετανίας, ενώ από προέδρους θα συμμετέχουν αυτοί του Μεξικού, της Νοτίου Κορέας και της Βραζιλίας. Για πρώτη φορά, από το 2004, στο Συνέδριο θα συμμετάσχει και εν ενεργεία πρόεδρος του Ιράν. Ο Χασάν Ροχανί θα βρίσκεται στις 23 Ιανουαρίου στην Ελβετία, για να παρακολουθήσει και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα «Το Ιράν στον κόσμο».

Φέτος, ωστόσο, υπάρχει η «ηχηρή» απουσία της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν θα δώσει το παρών λόγω του πρόσφατου ατυχήματος που είχε με το σκι, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης