«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ερωτώμενος για τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών από την Ελλάδα.

«Γι’ αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους μ’ έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρόεδρος μάλιστα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει λίγο στη σύνοδο των G7 (στη Βαυαρία)» πρόσθεσε ο Τζος Έρνεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών πριν από τις 30 Ιουνίου, όταν και λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος που είχε αποφασιστεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν πως μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης