Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, πτέραρχο Χέρμπερτ Κάρλαϊλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πτέραρχο, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σε μια επίδειξη δύναμης και συλλογής πληροφοριών από τη μεριά της Ρωσίας.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν επίσης γύρω από το αμερικανικό νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο πτέραρχος Κάρλαϊλ σημείωσε ότι οι αεροπορικές περιπολίες της Ρωσίας γύρω από τα νησιά της Ιαπωνίας και τη χερσόνησο της Κορέας έχουν αυξηθεί «δραστικά». Το ίδιο συμβαίνει και με τη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη δεξαμενή σκέψης «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών» στην Ουάσινγκτον από τον ίδιο τον πτέραρχο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει το 2007 ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις σχετικές εξορμήσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί το 1992, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο κ. Πούτιν είχε προχωρήσει στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης με τις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης