Οι αρχές στη Βρετανία προέτρεψαν τους δημοσίους υπαλλήλους να εργαστούν από τα σπίτια τους, ή να μετακινούνται προς και από τα γραφεία τους με ποδήλατο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο την αποφυγή των παραδοσιακών μποτιλιαρισμάτων στο κέντρο του Λονδίνου, που απειλούν να προκαλέσουν προβλήματα στη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος το καλοκαίρι.

«Ενθαρρύνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να οργανωθούν και να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους να εργαστούν και να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων», εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τήλε-εργασία θα επιτρέπεται από την 21η Ιουλίου-έξι ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων-έως και την λήξη των Παραολυμπιακών, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η λύση εντάσσεται σε διάφορες προτάσεις που η κυβέρνηση εξέτασε σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Οι υπάλληλοι ενθαρρύνονται επίσης να «περπατούν, ή να παίρνουν τα ποδήλατά τους, προς ή από την εργασία τους, ή ακόμη-ακόμη να τροποποιήσουν τα ωράρια εργασίας τους προκειμένου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις ώρες αιχμής», τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης