Στην υπόσχεση που – όπως υποστηρίζει – του είχε δώσει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση των οκτώ αξιωματικών που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ερντογάν είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με την Ελλάδα του είχε δοθεί η υπόσχεση ότι σε 15-20 μέρες το θέμα θα λυθεί και οι αξιωματικοί θα επιστρέψουν στην Τουρκία. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε σε αυτές τις επικοινωνίες ότι αυτό ήταν το σωστό, να δικαστούν δηλαδή στην Τουρκία για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθυστέρηση στην έκδοση των αξιωματικών θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, φέρεται να υποστήριξε.

Σημειώνεται πάντως ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο στις 16 Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε -σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τότε- στον Erdogan ότι σχετικά με το ζήτημα των επιβαινόντων στο τουρκικό ελικόπτερο, οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, θα ήταν σύντομες αλλά θα υπήρχε απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης