Ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο αφιερωμένο στο κίνημα Gothic άνοιξε τις πύλες του στο Manchester Metropolitan University, την περασμένη εβδομάδα, κατά την διάρκεια του καθιερωμένου Gothic Festival.

Οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν πλέον την γοτθική κουλτούρα. Σύμφωνα με την διευθύντρια του κέντρου, Linnie Blake, αφορμή υπήρξε η έκρηξη την τελευταία δεκαετία, των ακαδημαϊκών αναλύσεων που συνδέονται με τις διάφορες εκφάνσεις της γοτθικής κουλτούρας, των λογοτεχνικών κειμένων, των κινηματογραφικών έργων αλλά και των τηλεοπτικών σίριαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το gothic κίνημα δεν είναι απλώς μια λαϊκή διασκέδαση. Είναι μια ισχυρή μορφή αφήγησης, που αποκαλύπτει πολλά για τους πιο βαθείς και σκοτεινούς φόβους μας, αυτό που είμαστε ως ανθρώπινα όντα και για τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία μας», τονίζει η επικεφαλής του «Κέντρου Μελετών Gothic». Οι μαθητές που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση, θα συμμετάσχουν επίσης στην ανάπτυξη ενός επιστημονικού περιοδικού. Το περιοδικό «Σκοτεινές Τέχνες», ένα online περιοδικό των γοτθικών Σπουδών θα επανεξετάσει το έργο του κέντρου και θα συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς και φοιτητές γύρω από την Gothic έρευνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης