Προωθητικές ενέργειες… απόγνωσης σκαρφίζονται οι Τούρκοι, προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες στη χώρα τους, καθώς το τελευταίο διάστημα η πηγή αυτή εσόδων έχει εξαλειφθεί σε τεράστιο βαθμό, γεγονός που προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην οικονομία.

Οι αιτίες για την κατάρρευση του τουρισμού είναι πολλές και σύνθετες, μία από αυτές όμως είναι σίγουρα η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές, ακόμα και για τους ξένους. Και πόσοι θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους με τον ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου χωρίς… γουλιά αλκόολ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φωτογραφία βλέπουμε τα… αντίμετρα αυτής της απαγόρευσης, προκειμένου να πειστούν, όχι οι δυτικοί αυτή τη φορά, αλλά οι Κινέζοι, να επισκεφτούν τη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για τον Νομάρχη της επαρχίας της Αττάλειας, Münir Karaloğlu, ο οποίος μαζί με τον προσωπικό του φρουρό ντύθηκαν με παραδοσιακές κινέζικες στολές σε επίσκεψη τους στη χώρα, και με αυτόν τον… ομολογουμένως κιτς τρόπο, αισιοδοξεί να δει την πόλη του να πλημμυρίζει από τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος έπαρχος είναι αυτός που ουσιαστικά έβαλε την ταφόπλακα για τον τουρισμό της πόλης του, υπογράφοντας τη συγκεκριμένη διάταξη για το αλκοόλ, και είδε να χάνονται 4,5 εκατομμύρια ρώσοι τουρίστες, τους οποίους με ενέργειες σαν τη παραπάνω αισιοδοξεί να τους αντικαταστήσει με Κινέζους που δεν πίνουν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης