Η διακινούμενη φήμη της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Βρετανία ήταν αρκετή για να κάνει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και απλούς πολίτες να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τον Αμερικανό πρόεδρο με… διαδηλώσεις και πανό. 

Αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ μιλούν σήμερα εκτεταμένα για το ενδεχόμενο επίσκεψης του κ. Τραμπ στην Γηραιά Αλβιώνα, κάτι που δεν έχει, όμως, επιβεβαιωθεί από πλευράς του Λευκού Οίκου ή από την Ντάουνινγκ Στριτ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να μπει κρυφά στη Βρετανία για να αποφύγει τις διαδηλώσεις» έγραψε ο ακτιβιστής και σχολιαστής Όουεν Τζόουνς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

H βρετανική εφημερίδα The Times έγραφε σήμερα ότι ο Τραμπ έχει ένα «κενό» στο πρόγραμμά του ανάμεσα στην Σύνοδο G20 στο Αμβούργο στο τέλος της εβδομάδας και το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου. 

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, τόσο η βρετανική κυβέρνηση όσο και αυτή της Σκωτίας βρίσκονται «σε εγρήγορση» για μια πιθανή έκτακτη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στα γήπεδα του γκολφ της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Daily Telegraph. 

Η άρνηση αυτή δεν φαίνεται να έπεισε τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και αρκετούς μήνες ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν… χάος εάν ο Τραμπ επισκεφτεί τη Βρετανία. Μάλιστα, η εφημερίδα Guardian μετέδωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος και για αυτό και έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να επισκεφτεί τη Βρετανία. 

«Είμαστε έτοιμοι για εσένα, Τραμπ» έγραψε προειδοποιητικά στο Twitter η οργάνωση ακτιβιστών«Stop Trump Coalition». 

Έρευνα του YouGov τον Φεβρουάριο έδειξε ότι το 70% των Βρετανών πολιτών είτε είχαν «πολύ θετική» είτε «μάλλον αρνητική» γνώμη για τον Τραμπ. 

Εκτεταμένες διαδηλώσεις εναντίον του «πλανητάρχη» στη Βρετανία θα… ντροπιάσουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, ιδιαίτερα τώρα που η δημοτικότητά της έχει υποστεί πλήγμα λόγω των πρόωρων εκλογών. 

Η κ. Μέι έχει δηλώσει πολλάκις ότι μια στενή σχέση συνεργασίας με τις ΗΠΑ αποτελεί «πυλώνα» της εξωτερικής της πολιτικής. 

Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να συγχαρεί τον Ρεπουμπλικάνο για τη νίκη του στις εκλογές. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης