Νέα διαδήλωση κατά της πολιτικής ελίτ, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γενικότερη κατάσταση στη Σλοβενία, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη Λιουμπλιάνα.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν αναγγείλει μέσω Facebook τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Είναι τελειωμένοι», στην πλατεία Κογκρέσου νωρίς το απόγευμα. Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Μάριμπορ, με αίτημα την απομάκρυνση του ύποπτου για διαφθορά δημάρχου Φραντς Κάνγκλερ, και μετατράπηκε σε εθνική εκδήλωση δυσαρέσκειας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε προκλήσεις που μπορεί να αμαυρώσουν το μήνυμα των διαδηλώσεων. Χθες πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Κράνι, ενώ για σήμερα έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις στο Κόπερ, στη Νόβα Γκόριτσα και στο Νόβο Μέστο. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα εξέφρασε αμφιβολίες για τα «πραγματικά κίνητρα» των συγκεντρώσεων και ζήτησε η οικονομική κρίση να αντιμετωπιστεί με ενότητα και ειρηνικά μέσα.

Ο Γιάνσα αναρωτήθηκε γιατί οι διαδηλώσεις στη Σλοβενία διοργανώνονται τώρα, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. «Είναι σύμπτωση; Προφανώς κάποιοι επιθυμούν να ανάψουν φωτιά η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη για να αλλάξει την έκβαση των εκλογών» προειδοποίησε ο Σλοβένος πρωθυπουργός.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης