Η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί από το Έμπολα θα ήταν «τεράστια ανοησία», διότι θα ευνοούσε τις παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες θα συνέβαλλαν στην εξάπλωση του ιού.

Στην τοποθέτηση προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας στην απαίτηση που διατύπωσαν τα συνδικάτα των αεροσυνοδών της Air France για τη διακοπή της σύνδεσης με το Κονακρί, λόγω «του σοβαρού κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία παρορμητική αντίδραση θα ήταν να πούμε ότι ”εκεί κάτω υπάρχει μία επιδημία και άρα πρέπει οπωσδήποτε να κόψουμε όλες τις συνδέσεις”. Αλλά όλοι οι ειδικοί λένε ότι, από ιατρικής απόψεως, θα ήταν τεράστια ανοησία», είπε ο Φαμπιούς.

«Εάν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να πάρουν κάποιο αεροπλάνο, οι άνθρωποι θα βγουν από τη χώρα τους λαθραία- θα έλεγα- θα πάνε να πάρουν τον αεροπλάνο σε μία άλλη χώρα και, εάν είναι φορείς του ιού, κανείς δεν θα τους ελέγξει», είπε τασσόμενος υπέρ των δρακόντιων ελέγχων στις εισόδους της Γαλλίας.

«Πρέπει να οργανώσουμε πολύ ισχυρά την πρόληψη και τον έλεγχο, αλλά εάν κόψουμε τις γέφυρες, οργανώνουμε ανεξέλεγκτες μετακινήσεις και τότε δεν έχουμε πλέον τίποτε υπό έλεγχο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία άρχισε σήμερα τους ελέγχους της θερμοκρασίας των επιβατών με προέλευση το Κονακρί, πρωτεύουσα της Γουινέας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης