Ο ηγέτης της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν Λικ Μελενσόν, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για μια διαδήλωση στις 5 Μαΐου για να «καθαρίσει το ταχύτερο δυνατό» η πολιτική ζωή μετά το σκάνδαλο Καϊζάκ, το οποίο η σοσιαλιστική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει αποκλείοντας οποιονδήποτε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο πρώην υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές προτίθεται να γιορτάσει με τον δικό του τρόπο την πρώτη επέτειο από την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ καλώντας για τις 5 Μαΐου σε μια «πορεία των πολιτών για την Έκτη Δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο γαλλικός λαός, ταπεινωμένος δεν ασχολείται με το θέμα αυτό», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «France Info», τέσσερις ημέρες αφότου ο τέως υπουργός Προϋπολογισμού ομολόγησε ότι διέθετε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό. Χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό του κράτους έναν «άνθρωπο που ξεπεράστηκε από την κατάσταση», ο Μελενσόν εύχεται έτσι «ο λαός να δώσει με μια μεγάλη διαδήλωση ένα γερό λάκτισμα για να καθαρίσει αυτή η απόλυτα αφόρητη πολιτική ατμόσφαιρα».

«Όχι, δεν είναι ένα πρόσωπο που απέτυχε, είναι ένα σύστημα που αποκαλύπτει την εγγενή παρακμή του», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης