Το ενδεχόμενο να μειώσει τους φόρους εισοδήματος κατά συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) στη Γαλλία, επτά μήνες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Les Échos».

Οι μειώσεις φόρων που εξετάζονται είναι μικρότερες από εκείνες που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο αντανακλά τον χαμηλό ρυθμό της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας και τις συνέπειες των προσπαθειών για να μειωθεί το γαλλικό δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ – το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας – έως τα τέλη του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ολάντ είχε σημειώσει τον Ιούνιο πως τα νοικοκυριά στη Γαλλία θα ωφεληθούν από μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος, οι οποίες θα ανέρχονταν συνολικά σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ, εάν η ανάπτυξη αυξανόταν σε έναν ρυθμό 1,7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Les Échos», ο κ. Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με τις μειώσεις φόρων με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς την Πέμπτη, πριν το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γαλλίας υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γαλλίας, της δεύτερης σε μέγεθος στην Ευρωζώνη, προβλέπεται τώρα ότι θα ανέλθει στο 1,5%, ποσοστό ίσο με το εφετινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι καιρός να σταματήσει «να γίνεται λόγος για 2 δισ. ευρώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης