To Ιράν δε μπορεί να αυτοανακηρύσσεται «μια δύναμη για την ειρήνη», διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αποκτήσει πυρηνική βόμβα, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει υποστήριξη στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, υπογράμμισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

«Τα θέματα κανονικά διαχωρίζονται. Όμως είναι αλήθεια ότι από τη μία το Ιράν διακηρύσσει ότι είναι μια δύναμη για την ειρήνη και από την άλλη βλέπουμε τι συμβαίνει στην Υεμένη» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι νόμιμο το Ιράν να προσφέρει αυτήν τη στήριξη στους αντάρτες Χούτι, την ώρα που υπάρχει ένας πρόεδρος τον οποίο δεν έπρεπε να εκδιώξουν υπό αυτές τις συνθήκες», προσέθεσε.

«Είναι πιθανόν όλα αυτά να καταλήξουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και εμείς θα υποστηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση ότι πρέπει να επιστρέψει ο νόμιμος πρόεδρος στην εξουσία και ότι πρέπει να δεσμευτούν σε συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί εκεί επίσης μια συνεκτική λύση» τόνισε.
 
Νέες αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Μαχητικά αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού του οποίου ηγείται το Ριάντ βομβάρδισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές στρατιωτικές θέσεις περιμετρικά της πρωτεύουσας της Υεμένης και στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου απάντησε η αντιαεροπορική άμυνα, υπέδειξαν αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αεροπορικά πλήγματα στοχοθετήθηκαν εξέδρες εκτόξευσης πυραύλων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά όπως επίσης και στρατιωτικές θέσει στα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια της πρωτεύουσας της Υεμένης, σύμφωνα με κατοίκους.

Το συγκρότημα όπου στεγάζεται το προεδρικό μέγαρο βρέθηκε για τρίτη φορά στο στόχαστρο των επιδρομών μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του συνασπισμού στην Υεμένη, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Στη νότια Υεμένη, μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Ντάλεχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, και το συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον τους, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης