Η Ρωσία θα παραμείνει ένας δύσκολος εταίρος, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, αντιδρώντας στην επανεκλογή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Κυριακή και αμφισβητώντας την νομιμότητα των εκλογών.

Η ΕΕ θα πρέπει να μπορεί να συζητάει με τη Ρωσία παρότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ρωσία ήταν το ίδιο αναμενόμενο για εμάς όπως και οι συνθήκες διεξαγωγής της διαδικασίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη πολιτική διαδικασία από κάθε άποψη, όπως θα την ορίζαμε», δήλωσε ο Μάας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη μηνιαία σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

«Η Ρωσία θα παραμείνει ένας δύσκολος εταίρος. Αλλά η Ρωσία θα είναι επίσης απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων στις μεγάλες διεθνείς συγκρούσεις και επομένως θέλουμε να παραμείνουμε σε διάλογο», συμπλήρωσε ο Μάας.

Αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, ο Μάας είπε ότι η ΕΕ θα στηρίξει τη Βρετανία στο θέμα αυτό. Ερωτηθείς αν η ΕΕ θα εξετάσει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, ο Μάας απάντησε ότι το μπλοκ θα συζητήσει το ζήτημα αν το ζητήσει το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης