Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ στο διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης για τα βίαια επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας υπογράμμισε ότι «Δεν θα φοβηθούμε από τις «κατάπτυστες» επιθέσεις, που στοίχησαν τις ζωές δύο στρατιωτών αυτή την εβδομάδα».

Ο Χάρπερ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα» προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια και ότι θα πραγματοποιηθούν διεξοδικές έρευνες για τον ένα επιβεβαιωμένο δράστη των επιθέσεων και τους τυχόν συνεργούς και δεσμούς που τρέφει με εξτρεμιστικές οργανώσεις. «Δεν θα υπάρξει κανένα ασφαλές καταφύγιο στον κόσμο για αυτές τις οργανώσεις», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή του λόγου του ο Καναδός πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλληπτήριά και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο νεκρών στρατιωτών από τις επιθέσεις αυτής της εβδομάδας.

«Τα επεισόδια μας θύμισαν ότι ο Καναδάς δεν είναι στο απυρόβλητο. Αυτές είναι επιθέσεις κατά της χώρας μας Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα δράσουμε απέναντι σε όποιος θέλουν να μας βλάψουν», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης