O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς προειδοποίησε σήμερα στη Ρίγα εναντίον της ανόδου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της έλλειψης ανεκτικότητας και της αύξησης των εξτρεμιστικών επιθέσεων εναντίον των Εβραίων, των μουσουλμάνων, των ομοφυλόφιλων και των γυναικών.

«Καταγράφεται μία άνοδος του αντισημιτισμού, μία άνοδος της ισλαμοφοβίας και της ομοφοβίας», κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια μια συνάντησης ευρωβουλευτών στη Λετονία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν την θέση της γυναίκας μέσα στην ευρωπαϊκή κοινωνία» συνέχισε ο ίδιος προτού προσθέσει: «Αυτό είναι απαράδεκτο. Θα αναδείξουμε το κράτος δικαίου στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι εάν δεν το έχουμε αυτό, δεν έχουμε τίποτα».

«Εάν οι Εβραίοι σε αυτήν την Ευρώπη δε μπορούν να νιώθουν σαν το σπίτι τους, η Ευρώπη έχει τελειώσει. Εάν οι Εβραίοι πιστεύουν ότι το μέλλον του δε βρίσκεται στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον και το ίδιο ισχύει για τους μουσουλμάνους και τις άλλες μειονότητες. Εάν οι ομοφυλόφιλοι πιστεύουν ότι πρέπει να παραμένουν στο σκοτάδι, δεν έχουμε κανένα μέλλον για την Ευρώπη» επέμεινε ο ίδιος.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι εναντίον της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 4 Εβραίων. Σύμφωνα με τον αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας, ο αριθμός των περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα έχει διπλασιαστεί στη Γαλλία το 2014 σε σύγκριση με το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης