Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η Ελλάδα εν όψει του σημερινού Eurogroup το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο Τσίπρας έχει το ηθικό και το πνευματικό προβάδισμα στις Βρυξέλλες» αναφέρει ο Guardian«Η Γερμανία αρνείται στην Ελλάδα μια τιμητική παράδοση για χάρη της λιτότητας. Ο Τσίπρας έχει το ηθικό και το πνευματικό προβάδισμα μπαίνοντας στις συζητήσεις της Παρασκευής στις Βρυξέλλες» αναφέρεται στο σημερινό άρθρο του βρετανικού Guardian.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με τα αιτήματά της, όπως παρουσιάζονται στο κείμενο, να φαίνονται λογικά. Όπως σημειώνεται «μια διαφορετική τακτική ως προς το χρέος της Ελλάδας θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί εδώ και καιρό. Όμως η απάντηση της Γερμανίας ήταν απλή: Μείνετε στο υπάρχον πρόγραμμα ότι και να θέλουν οι ψηφοφόροι».

Le Figaro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χρήματα που θα έβγαζαν από την τσέπη τους οι Γάλλοι πολίτες αναφέρεται δημοσίευμα της Le Figaro.

«Μία έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα κόστιζε 1.000 ευρώ σε κάθε Γάλλο πολίτη. Η Γερμανία όμως θα ήταν η χώρα που θα επιβαρυνόταν περισσότερο» επισημαίνεται.

Liberation

Η γαλλική εφημερίδα αναφερόμενη στο σημερινό Eurogroup κάνει λόγο για «συνάντηση τελευταίας ευκαιρίας».

Tagespiegel

«Όχι». Το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Tagespiegel αναφέρεται στο «Nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα και στην θέση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος το είδε «θετικά».

Le Monde

«Βρυξέλλες και Βερολίνο εμφανίζονται διχάζονται απέναντι στην ελληνική πρόταση» γράφει η Le Monde.

Bloomberg



Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης επιστρέφει στις Βρυξέλλες για μια τρίτη συνάντηση σε δύο εβδομάδες με τους ομολόγους του της ευρωζώνης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια συμφωνία».

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε σχεδόν αμέσως το ελληνικό αίτημα, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να κάνει μια πιο αποφασιστική δέσμευση στη λιτότητα» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης