Η «Φροντίδα» είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός της ομογένειας στην Αυστραλία. Το προσωπικό πλησιάζει τα 400 άτομα (ολικής και μερικής απασχόλησης), έχει ετήσιο προϋπολογισμό 28 εκατομμυρίων δολαρίων, την υπηρετούν πάνω από 150 εθελοντές και διαθέτει γηροκομεία, γηριατρεία και κέντρα άνοιας στα προάστια Κλάιτον, Σεντ Άλμπανς, Θόρνμπουρι και Τέμπλεστοου της Μελβούρνης, αλλά και στο Νιούκαστλ της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου προσφέρονται πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατοντάδες ομογενείς.

Κατά τη διάρκεια μιας άρτια διοργανωμένης εκδήλωσης, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού «Φροντίδα» γιόρτασε την 35η επέτειο από την ίδρυσή του και τίμησε τους πρωτεργάτες και ιδρυτές του Οργανισμού, για το όραμα, την προσφορά, τη σκληρή δουλειά και την επιμονή τους να δημιουργήσουν δειλά και σταθερά το πρώτο απάνεμο λιμάνι στο Springs Street στο Κλάιτον, για να στεγάσει τους ομογενείς που βαδίζουν αισίως τα σκαλοπάτια της τρίτης ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οργανισμός τίμησε, επίσης, όλους εκείνους που σεβόμενοι τον συνάνθρωπο προωθούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και με το χέρι στην καρδιά συμβάλλουν στην πρόοδο του Οργανισμού.

Στο μήνυμά της, το οποίο διαβάστηκε από τη βουλευτή Μαρία Βαμβακινού, η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ αναφέρθηκε «στο όραμα των πρωτεργατών, που, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της πρώτης γενιάς, δημιούργησαν πριν από 35 χρόνια το λαμπρό οικοδόμημα, για να στεγάσουν τα κουρασμένα γηρατειά».

Η κα Βαμβακινού υπογράμμισε ότι είναι και δική μας ευθύνη ως φορολογούμενοι πολίτες να πιέσουμε την ομοσπονδιακή και τις πολιτειακές κυβερνήσεις να στηρίξουν το έργο του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό Ντανιέλ Άντριους εκπροσώπησε η γερουσιαστής Τζένη Μικάκου, η οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον σημαντικό αριθμό των 32.000 ηλικιωμένων (Απογραφή 2011) και τη χαρά της για τη μέριμνα που προσφέρει το «Fronditha Care» στους ηλικιωμένους.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης