Τα κυβερνητικά στρατεύματα, ενισχυμένα από γαλλικές δυνάμεις, ανακατέλαβαν την πόλη Χομπόρι, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να αποσπάσουν τις βόρειες επαρχίες του Μάλι από τους αντάρτες. Η Χομπόρι απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από το προπύργιο των ανταρτών, το Γκάο. Εκεί, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε το BBC, οι αντάρτες ανατίναξαν γέφυρα που συνδέει τα ανατολικά της χώρας με τον Νίγηρα, απ’ όπου αναμένεται να φτάσουν επιπλέον ενισχύσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις από τις γειτονικές χώρες. Η γέφυρα βρίσκεται σε φαράγγι της πόλης Τασίγκα, στον συντομότερο δρόμο από τον Νίγηρα προς το Γκάο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Ibrahim Ag Idbaltanate, πρώην μέλος του κοινοβουλίου του Μάλι, ανέφερε ότι η γέφυρα δεν είναι ο μόνος δρόμος για να διασχίσει κανείς το φαράγγι.

Άλλοι 750 Γάλλοι στρατιώτες εστάλησαν στο Μάλι να ενισχύσουν τις εκεί δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών που κατέχουν τις βόρειες επαρχίες της αφρικανικής χώρας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τρίτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι «πετυχαίνουν τους στόχους τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης