Η αναβίωση του Ψυχροπολεμικού κλίματος στην Ευρώπη προϋποθέτει και αύξηση των οπλικών συστημάτων. Εκεί εντάσσεται και η δήλωση ανώτερου αξιωματούχου της Αμερικανικής Μαχητικής Αεροπορίας που χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση με την Ρωσία «μεγάλη απειλή», κάνοντας τον υπαινιγμό ότι θα απαιτηθεί να αποσταλούν στην Ευρώπη ακόμη και μαχητικά τελειότατου τύπου, όπως F-22 Raptor.

Αυτό άφησε να εννοηθεί η υπουργός Αεροπορίας των ΗΠΑ Deborah Lee James, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την αεροπορική έκθεση στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι.
«Αυτή θα είναι η αρχή και έπονται κι άλλα στο πλαίσιο της εναλλαγής των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη» είπε η James όπως μετέδωσε το Reuters. «Η μεγαλύτερη απειλή που έρχεται στο νου μου σήμερα είναι αυτή που αντιμετωπίζουμε με τη Ρωσία. Για το λόγο αυτό βρίσκομαι στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “Martin F-22 Raptor» της Lockheed, είναι ένα τελειότατου τύπου μαχητικό της τακτικής αεροπορίας τύπου Στελθ (αόρατου για τα ραντάρ), που η εξαγωγή του απαγορεύθηκε το 2005 με ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ.

Μετά τη Γαλλία, στο πρόγραμμα της Αμερικανίδας υπουργού, είναι να επισκεφθεί άλλες χώρες όπως η Βρετανία, Ιταλία, Κύπρος, Πολωνία και Γερμανία, από τις οποίες θα ζητήσει να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς.

Την Δευτέρα, σε ομιλία του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είπε πως η Μόσχα «ελπίζει πως η κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα διολισθήσει προς νέα στρατιωτική αντιπαράθεση με επικίνδυνα επακόλουθα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα, δεν θεωρεί υποχρέωσή της να περιορίσει τις ένοπλες δυνάμεις της στις δυτικές περιοχές της αφού οι ΗΠΑ αναπτύσσει στις γειτονικές με τη Ρωσία χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής βαρέα όπλα, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Yury Yakubov, ανώτερος αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε το Interfax.

(RIA Novosti)
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης