Η Ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε -με απόλυτη επιτυχία- δοκιμαστική εκτόξευση ρωσικού αντιβαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς και τα αποτελέσματα από τη δοκιμή κρίθηκαν άκρως ικανοποιητικά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Η δοκιμή εντάχθηκε στην αμυντική αντιπυραυλική ασπίδα της Ρωσίας, στο πρόγραμμα αντιβαλλιστικών πυραύλων ΑΒΜ. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών του Sary-Shagan στο Καχζαχστάν, όπως μετέδωσε το ΤΑΣΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του συγκεκριμένου πυραύλου» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Το αμυντικό σύστημα των αντιβαλλιστικών πυραύλων έχει στόχο να εξουδετερώνει ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση εναντίον της Ρωσίας και «η δοκιμή αποτέλεσε επιβεβαίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του ελέγχου των αμυντικών συστημάτων σε πραγματικό χρόνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδονται μαζί με το ρεπορτάζ από το RT.com αναφέρουν πως ήδη προετοιμάζεται και νέας γενιάς αμυντικό σύστημα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον αντιβαλλιστικό στο άμεσο μέλλον εκσυγχρονίζοντας το σύστημα ΑΒΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης