Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει ακριβώς τη στιγμή όπου χάθηκε από τα ραντάρ το αεροπλάνο των Malaysia Αirlines που αγνοείται εδώ και εικοσιτέσσερις και πλέον ώρες, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για καταγραφή από το σύστημα Flight Path της ακριβούς διαδρομής που ακολουθούσε το Boeing της πτήσης MH370 από τη στιγμή της απογείωσης μέχρι που χάνεται από τα όργανα παρακολούθησης των συστημάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγραφή είναι σε «γρήγορη κίνηση» (fast forward), καθώς μέσα σε περίπου ενάμιση λεπτό έχουν τελειώσει τα πάντα.

Στο βίντεο βλέπουμε αρχικά το αεροσκάφος να είναι κίτρινο και να απογειώνεται από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, ενώ στη συνέχεια το βλέπουμε να πετά πάνω από περιοχές της χώρας και τον ωκεανό προς το Βιετνάμ.

Ξαφνικά, σε ένα σημείο πάνω από την αχανή θάλασσα της Νότιας Κίνας, «στη μέση του πουθενά», το κίτρινο σημάδι του αεροσκάφους γίνεται κόκκινο και αμέσως μετά εξαφανίζεται τελείως από τα όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η μοιραία στιγμή όπου το Boeing χάνεται, χωρίς να προλάβει να εκπέμψει καν σήμα κινδύνου, μαζί με τους 239 επιβαίνοντες. Έκτοτε η τύχη τους αγνοείται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση διάσωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης