Ινδία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Ινδία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου - Τουλάχιστον 20 νεκροί
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου SUM της πόλης Bhubaneswar στην ανατολική Ινδία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου 120 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο. Υπάρχουν υπόνοιες ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Τα περισσότερα από τα θύματα φαίνεται πως έχασαν τη ζωή τους από εισπνοή καπνού, ενώ δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη καθώς και στην ιατρική σχολή στην πόλη Cuttack, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο BBC η υπουργός Υγείας της πολιτείας, Arati Ahuja.

Κάποιοι από τους ασθενείς του νοσοκομείου αλλά και τους υπαλλήλους προσπάθησαν να σωθούν πηδώντας από τα παράθυρα, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προηγούμενος απολογισμός είχε ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών στους 23.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την τραγωδία που συνέβη στο νοσοκομείο της Bhubaneswar. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που πενθούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νarenda Modi.

Σημειώνεται ότι 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2011, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Καλκούτα, στα ανατολικά της Ινδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 09:43