Το «Χόλυ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χρωμάτων στο νότιο και κεντρικό τμήμα της Ασίας και σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τις χώρες που εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ήταν η Ινδία και το Νεπάλ, όπου οι κάτοικοι φόρεσαν πολύχρωμα ρούχα, έβαψαν τα πρόσωπά τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να γιορτάσουν την αλλαγή της εποχής, η οποία συνοδεύεται από τη βελτίωση του καιρού και την άνοδο της θερμοκρασίας. Φέτος, οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Τετάρτη, 27 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που οι εκδηλώσεις δεν διαρκούν περισσότερο από δύο ημέρες, οι κάτοικοι στις πόλεις Μαχούρα και Βριντάβαν (επαρχία Ουτάρ Πραντές) στο βόρειο τμήμα της Ινδίας θα συνεχίσουν να γιορτάζουν μέχρι να περάσει μια εβδομάδα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι μικροί σε ηλικία είχαν την τιμητική τους.

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε αρκετές περιοχές τα παιδιά δεν πήγαν για μια ημέρα σχολείο, προκειμένου να μπορέσουν αμέριμνα να διασκεδάσουν.

Ωστόσο δεν λείπουν και περιπτώσεις που άνθρωποι μεγάλης ηλικίας συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στις εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την ινδική μυθολογία, ο θεός Κρίσνα γεννήθηκε στη Μαχούρα και το φεστιβάλ έχει στόχο να υμνήσει την αγάπη του με τη θεότητα Ράντχα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που κυριαρχεί είναι το χρώμα και η ευχάριστη διάθεση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης