Χιλιάδες άνθρωποι από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ινδονησίας έχουν συγκεντρωθεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες σε δύο νοσοκομεία στην πόλη Σουμάτρα προκειμένου να υποβληθούν σε εγχείριση καταρράκτη στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Associated Press, περισσότερες από 1.400 περιπτώσεις της συγκεκριμένης πάθησης των ματιών θεραπεύτηκαν την τελευταία εβδομάδα από τα χέρια του Sanduk Ruit, χειρούργου – οφθαλμίατρου με καταγωγή από το Νεπάλ. Οι ασθενείς διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν προσωρινές εγκαταστάσεις υγιεινής και να προσφέρουν δωρεάν φαγητό.

«Εδώ και τρία χρόνια ήμουν τυφλή. Είναι πραγματικά πολύ άσχημο. Δεν μπορούσα να δουλεύω πλέον», τόνισε περιχαρής η Arlita Tobing, 65 ετών, δείχνοντας τα αποτελέσματα μετά την επιτυχημένη εγχείριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδονησία εμφανίζει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες σε τύφλωση. Εκτιμάται ότι παγκοσμίως ο καταρράκτης πλήττει περίπου 20 εκατ. ανθρώπους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας – Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης