Οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο καθώς η υποχώρηση των τιμών στα καύσιμα έχει θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά των νοικοκυριών και ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6% από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τα στοιχεία του Οκτωβρίου σε άνοδο 0,3% από την αρχική εκτίμηση για αύξηση 0,2%. Την ίδια στιγμή το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,4%, ενώ το πραγματικό αυξήθηκε 0,5% τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% τόσο στις δαπάνες όσο και στο εισόδημα. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, υποχώρησε 0,2% από τον Οκτώβριο. Ο δείκτης σημειώνει άνοδο 1,2% σε ετήσια βάση. Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, ο δομικός δείκτης έμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σημείωσε άνοδο 1,4%.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης