Οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της χθεσινής τηλεμαχίας που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατηγορώντας τον για αλλαγή θέσεων, ενώ διαφάνηκε ότι με δυσφορία θα τον υποστηρίξουν αν τελικά είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Υπό τις ερωτήσεις των συντονιστών της συζήτησης του Fox News διαφάνηκαν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των τριών υποψηφίων Μάρκο Ρούμπιο, Τεντ Κρουζ, Τζον Κέισικ και του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, δέχθηκε τα φραστικά πυρά του Μιτ Ρόμνεϊ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων το 2012. Ο Ρόμνεϊ επικέντρωσε την κριτική του στην τηλεοπτική καριέρα του Τραμπ, ως παρουσιαστή σε σόου κοινωνικής τηλεθέασης, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του εκλογική απάτη. Επίσης ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ πάρει το χρίσμα, τότε θα διασφαλιστεί η νίκη της υποψηφίου των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γρήγορα στη διάρκειας δύο ωρών τηλεοπτική συζήτηση, ενώ και το επίπεδο της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης υποβιβάστηκε επίσης γρήγορα, στο λεξιλόγιο αλλά και στα επιχειρήματα της «σχολικής αυλής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολιτικοί σχολιαστές με αναφορά της συζήτησης ακόμη και στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα.

Παρά το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του Τραμπ ακολούθησαν το δόγμα του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμερίσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και θα υποστηρίξουν τελικά όποιον λάβει το χρίσμα, τόνισαν ότι θα το πράξουν με μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση που ο Τραμπ είναι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης