Νομοσχέδιο για τον εξοπλισμό ορισμένων ομάδων αντικαθεστωτικών που μάχονται κατά του κυβερνητικού στρατού στη Συρία παρουσίασε τη Δευτέρα του Πάσχα Αμερικανός Γερουσιαστής.

Ο Robert Menendez, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και προερχόμενος από τις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ένας από τους ελάχιστους Γερουσιαστές που άσκησαν πιέσεις στον Λευκό Οίκο να προχωρήσει στον εξοπλισμό των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προκειμένου να γείρει η πλάστιγγα σε μια μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και στη συνέχεια από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Εφόσον καταφέρει να «περάσει» από αυτές τις ψηφοφορίες, τότε το μόνο που θα απομένει για να τεθεί σε εφαρμογή είναι η υπογραφή του Barack Obama. Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις στο εσωτερικό των Η.Π.Α. για το αν τελικά θα πρέπει να υπάρξει εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών. Το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των δύο κομμάτων ειδικά μετά τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης