Τα πέντε εκατομμύρια ξεπερνούν τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν έναν τουλάχιστον γονιό στη φυλακή, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 7% του πληθυσμού των παιδιών στην χώρα, αναφέρει έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Child Trends για τις επιδράσεις της φυλάκισης ενός γονιού στα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων αφορά παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών που ζούσαν με τον γονέα τους, όταν αυτός οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι αριθμοί βασίζονται σε έρευνα που διεξήχθη το 2011-12 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ.

Μια έρευνα του 2007 για τα παιδιά που είχαν έναν γονέα στην φυλακή εκτιμούσε τον σχετικό αριθμό στα 1,7 εκατομμύρια (ποσοστό 2%). Αυτός ο υπολογισμός περιελάμβανε γονείς που δεν κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους, ανέφερε η οργάνωση.

Άλλες μελέτες συνδέουν τη φυλάκιση του γονέα με την κατάσταση υγείας του παιδιού, με προβλήματα συμπεριφοράς, κακή απόδοση στο σχολείο και παρουσίαση σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας κατά την ενηλικίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιπτώσεις μπορούν να περιοριστούν με την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του παιδιού και του γονέα, σημείωσε η οργάνωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης