Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης νέου πλαισίου εποπτείας αναφορικά με την χρήση ειδικά ναυλωμένων αεροσκαφών από τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά το ζήτημα που προκλήθηκε με τον υπουργό Υγείας Τομ Πράις. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει την κυβέρνηση για μέρος των πτήσεων τσάρτερ που έκανε, με την διαπίστωση ότι διαταράσσεται η άσκηση των καθηκόντων του, σχολιάζει το CNN.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι εξοργισμένος από την κίνηση του Πράις να χρησιμοποιήσει ναυλωμένα αεροσκάφη κατά τις επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, ενώ θα μπορούσε άνετα να ταξιδέψει με τις πτήσεις των επιβατικών αεροπορικών εταιριών. Οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι ο πρόεδρος ενθαρρύνθηκε από αριθμό συμβούλων του ν’ απαλλάξει τον Πράις από τα καθήκοντα του, σε μία επίδειξη άσκησης της προεδρικής εξουσίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι έτοιμος ν’ αποπέμψει τον υπουργό του.

Ο Πράις δήλωσε ότι θα αποζημιώσει την κυβέρνηση για το κόστος των ιδιωτικών ταξιδιών του, όχι όμως για το συνολικό οικονομικό κόστος ενοικίασης των αεροσκαφών, το οποίο ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, ο Πράις θα προχωρήσει σε έκδοση επιταγής προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για το ποσό των 51.887,31 δολαρίων που αντιστοιχεί στο οικονομικό κόστος της θέσης που κατέλαβε ο ίδιος για τις πτήσεις που έκανε.
 
«Καταβάλλοντας το οικονομικό κόστος της θέσης μου για τις πτήσεις αυτές νομίζω ότι κάνω κάνω κάτι μοναδικό. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, όπως έχω ενημερωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πράις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μιλώντας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, η εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Σάντερς παρέμεινε επιφυλακτική σχετικά με το μέλλον που έχει ο Πράις εντός της αμερικανικής κυβέρνησης. «Θα προχωρήσουμε στην διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης έρευνας και θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης