Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα το πανεπιστήμιο του Ραμάντι και συνέλαβαν ομήρους φοιτητές και εργαζομένους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας. Οι ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο κτήριο και σκότωσαν τους φρουρούς, προσθέτει ο αξιωματικός.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια αναφέρει ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν πριν από λίγο με επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον των ανδρών της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το Ιρακίγια, μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχουν 15 ως 20 μαχητές, μερικοί από τους οποίους είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Οι δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να ετοιμάζονται να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο για να απελευθερώσουν τους ομήρους, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η επίδειξη δύναμης των τζιχαντιστών λαμβάνει χώρα μία μέρα μετά από τις σφοδρές μάχες ανάμεσα σε εξεγερμένους και δυνάμεις ασφαλείας που σημειώθηκαν στην επαρχία Νινευή, που στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους, και δύο ημέρες έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα εξεγερμένων εναντίον του στρατού που έχει καταλάβει την πόλη Σαμάρα.

Οι συνοικίες του Ραμάντι, που βρίσκεται 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, είναι από τις αρχές Ιανουαρίου στα χέρια εξεγερμένων ανταρτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη του ΙΚΙΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης