O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες της ομάδας 5+1 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, τα όσα δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους η υπεύθυνη της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθρον Άστον. 

Ο Ιρανός υπουργός είπε ότι οι δυνάμεις του κόσμου συμφώνησαν στο να προσπαθήσουν σε συνομιλίες fas – track αναφορικά με τα πυρηνικά, εντός του χρόνου. «Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με στόχο την κατ’αρχήν συμφωνία γύρω από τις περιμέτρους του τέλους του παιχνιδιού… και να κινηθούμε προς την ολοκλήρωση (των διαπραγματεύσεων) – ελπίζουμε – μέσα σε διάστημα ενός χρόνου» δήλωσε ο Ζαρίφ. «Νόμιζα ότι ήμουν υπερβολικά φιλόδοξος, τόσο που άγγιζα την αφέλεια, αλλά είδα ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους μου ήταν ακόμη περισσότερο φιλόδοξοι και ήθελαν να γίνουν (οι διαπραγματεύσεις) ακόμη πιο γρήγορα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι Κ. Άστον δήλωσε νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο θα συνεχιστούν στη Γενεύη στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης Κάθριν Άστον: «Ουσιώδεις» οι συνομιλίες για το Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, 01:53

Συνάντηση Κέρι-Ζάριφ για τα πυρηνικά, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, 01:23

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο.Η.Ε.: Συνάντηση κορυφής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, 10:00

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης