Ίδια ποσοστά στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν η κεντροαριστερή και η κεντροδεξιά παράταξη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για την εκπομπή «Βallaro» του δημόσιου καναλιού Rai 3. Το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) λαμβάνει το 27,7% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το ίδιο ποσοστό αποσπά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Ακολουθεί με ποσοστό 19,8% και εμφανή κάμψη το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο (M5S). Το κεντρώο κίνημα Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά το 5,5%, ενώ το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, «πείθει» το 4,7% των ψηφοφόρων. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών, που διεξήχθη πριν από 10 ημέρες, βοήθησε το «Δημοκρατικό Κόμμα» να ανακάμψει σε πανιταλικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση της Ιpsos «ποιος είναι ο πολιτικός με λιγότερες χρήσιμες γνώσεις για να μπορέσει να κυβερνήσει;» το 55% του στατιστικού δείγματος απάντησε «ο Μπέπε Γκρίλο», το 22% «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», το 6% «ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα» και το 4% το προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι.

Οι Iταλοί, βάσει της δημοσκόπησης, θεωρούν σε ποσοστό 33% ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαθέτει την καλύτερη ομάδα συνεργατών και στελεχών για να κυβερνήσει. Ακολουθούν ο Ματέο Ρέντσι με ποσοστό 23%, ο Ενρίκο Λέτα με 20% και ο Μπέπε Γκρίλο με 8%.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης