Δεκτό έγινε από το δικαστήριο του Μιλάνου νέο αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ. Αυτήν τη φορά, το «εύλογο κώλυμα» δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας, αλλά με πολιτικές υποχρεώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 23 Μαρτίου. Ο «Καβαλιέρε» εξήλθε, στο μεταξύ, από το ιδιωτικό νοσοκομείο του Μιλάνου «Σαν Ραφαέλε», όπου είχε εισαχθεί πριν από μια εβδομάδα λόγω οξείας επιπεφυκίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Μίστερ TV», όμως, ζήτησαν να μεταφερθεί η υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο του Μιλάνου σε εκείνο της πόλης Μπρέσια, στη βόρεια, πάντα, Ιταλία.

Έκαναν γνωστό, παράλληλα, ότι θα ζητήσουν και τη μεταφορά της δίκης «Ρουμπι Καρίμα» για τη γνωστή υπόθεση «Μπούγκα Μπούγκα» από το δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας σε εκείνο της Μπρέσια. Αιτία και στις δυο περιπτώσεις, «το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του Καβαλιέρε, το οποίο δεν επιτρέπει να εκδοθούν οι όποιες δικαστικές αποφάσεις με νηφαλιότητα», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, οι δύο δίκες, που θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Μπερλουσκόνι ακόμη και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, πρόκειται -κατά πάσα πιθανότητα- να παγώσουν μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος αν το αίτημα μεταφοράς τους σε άλλη πόλη διαθέτει νομική βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης