Τουλάχιστον 100 μετανάστες, που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή σε υπαίθριους χώρους στην πόλη Βεντιμίλια στην Ιταλία, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη γαλλική μεθόριο, όπου δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, αντιμέτωπες με μία αυξημένη εισροή μεταναστών τις τελευταίες ημέρες, έχουν λάβει εντολή να μην τους επιτρέψουν να διέλθουν.

Ορισμένοι από τους μετανάστες, που πραγματοποιούν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τον παλιό συνοριακό σταθμό μεταξύ Γαλλίας-Ιταλίας και υπό την παρουσία Ιταλών και Γάλλων αστυνομικών, έχουν γράψει σε χαρτόνια τα συνθήματα: «έχουμε ανάγκη να περάσουμε» ή «δεν επιστρέφουμε πίσω», μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο την Παρασκευή, η γαλλική αστυνομία οδήγησε πίσω στην Ιταλία τουλάχιστον 240 ξένους, που συνελήφθησαν κυρίως κοντά στο Μεντό.

Κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, ένας αριθμός ρεκόρ, τουλάχιστον 1.439 μετανάστες, συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις επιβολής της τάξης στο διαμέρισμα Αλπ Μαριτίμ. Από αυτούς 1.097 έγιναν δεκτοί στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης