Συνολικά 550 εργάτες του χαλυβουργείου Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία, το οποίο ανήκει στην πολυεθνική Thyssenkrupp ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα δεν είχε θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ρέντσι προσπάθησε να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, με απευθείας συμμετοχή στις συναντήσεις της υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι και του υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Thyssenkrupp επέμεινε στην μείωση του κόστους εργασίας και αυτό, λέει η πολυεθνική, προϋποθέτει μια σειρά απολύσεων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του χαλυβουργείου του Τέρνι», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει και να στηρίζει τον διάλογο της εργοδοσίας με τα συνδικάτα.

Οι εργάτες του χαλυβουργείου αποφάσισαν να απεργήσουν καθ΄ όλη την σημερινή ημέρα και την ώρα αυτή λαμβάνουν περαιτέρω αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της οργάνωσης Fiom- Cgil έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να συγκαλέσουν 24ωρη πανιταλική κινητοποίηση υποστήριξης του χαλυβουργικού τομέα, με πορεία η οποία πιθανόν να καταλήξει μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στην ιταλική πρωτεύουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης