Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ευρώπη, που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να προκληθούν μποτιλιαρίσματα και σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των τρένων.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας παρέμεινε χθες για ώρες κλειστό. Η Γαλλία συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να διαχειριστεί την κατάσταση, καθώς 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ εκατοντάδες οδηγοί στη Νοτιοανατολική Αγγλία πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 1.000 τροχαία αναφέρθηκαν στη Γερμανία, προβλήματα προκλήθηκαν στις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία, ενώ αυτοκίνητα και τρένα ακινητοποιήθηκαν.

Σήμερα πάντως οι υπερταχείες Τhalys που αναχωρούν από το Παρίσι με προορισμό το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, καθώς και τα Eurostar με προορισμό τη Βρετανία κινούνται και πάλι κανονικά, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Κανονικά εκτελούνται από χθες το βράδυ και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού καθαρίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. Ωστόσο, την Τρίτη ματαιώθηκαν 800 από τις 1.200 προγραμματισμένες πτήσεις της ημέρας. Υπολογίζεται ότι 2.500 με 3.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται στα δυτικά κρατίδια Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε μια καραμπόλα στην Έσση, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο κοντά στο Μίντσενμπεργκ.

Ένας 29χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Σταντάλεντορφ της Έσσης και ένας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου από το απόγευμα της Δευτέρας έχουν σημειωθεί 800 τροχαία. Οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες πρόκειται να κινηθούν βόρεια.

Στη Βορειοδυτική Γαλλία δύο άνδρες πέθαναν από το κρύο. Τα περισσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρατηρούνται στη Βρετάνη και τη Νορμανδία. Στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, ένα αεροσκάφος της Tunisair με 140 επιβάτες βγήκε από τον διάδρομο λόγω της ολισθηρότητας κατά την προσγείωσή του, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο ενός εκ των διαδρόμων του αεροδρομίου, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης