Μια μέρα μετά τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους φοιτητές κατά την πορεία των 100 ημερών από την έναρξη της διαμαρτυρίας τους στο Μόντρεαλ, η κυβέρνηση του Κεμπέκ λέει ότι αφήνει ανοιχτή την πόρτα για επανέναρξη του διαλόγου. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των διδάκτρων, ενώ οι φοιτητές επιμένουν να μην δέχονται την αύξηση.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Σαρέ έκανε την εισήγησή του σήμερα στην Εθνοσυνέλευση σημειώνοντας ότι η υπουργός παιδείας κάλεσε τις ομάδες των φοιτητών σε νέες συνομιλίες. Εν τω μεταξύ, πολλοί διαδηλωτές ισχυρίζονται πως η τρέχουσα αναταραχή πάει και πέρα από τα δίδακτρα, είναι μια επανάσταση για μια ευρύτερη οικονομική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους, ένας από τους διοργανωτές ξεσηκώνει τους φοιτητές να διαλύσουν τα πάρτι για το επερχόμενο γκράν-πρι του Μόντρεαλ. Συνδέοντας τη διοργάνωση με τον καπιταλισμό και το νεοφιλελευθερισμό ο ακτιβιστής Τζγικ Σίνγκ σημειώνει: «Οι πλουτοκράτες θα ενοχληθούν από τις νυχτερινές μας διαδηλώσεις».

Στο μεταξύ, σε μια θερμή εκτόξευση αλληλοκατηγοριών, η ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κεμπέκ Πολίν Μορουά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ ότι έχει αφήσει την ένταση να κλιμακωθεί.

Η ίδια δηλώνει ότι ο Ζαν Σαρέ δεν διέθεσε ούτε πέντε λεπτά για να συνομιλήσει με τους φοιτητές. Την ίδια ώρα, οι καθημερινές διαμαρτυρίες των φοιτητών έχουν κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης αποτελώντας πρώτη είδηση στις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης